Hattesjonglering i næringsrådet

Venstres Terje Johansen har spurt om det er heldig at aktive politikere har styreverv i Frogn Næringsråd. -Et svært betimelig spørsmål, skriver Amta på lederplass 29.03.2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Arbeiderpartipolitiker Kjell Engebretsen er valgt til styreleder i Frogn Næringsråd, og Høyres gruppeleder Jørn Beldring er styremedlem. Amtas leder frykter ikke for at politikerne holder orden på den formelle habiliteten, men for hva som skjer bak lukkede dører.

Terje Johansen har tidligere karakterisert næringsrådet som et organ for industrietablering i kjernen av Frognmarka, Holt skog. Han viser til at dette området ligger så langt fra etablert infrastruktur at det vil kreve grunnlagsinvesteringer til flerfoldige titalls millioner for å realisere området, og dermed et stort prosjekt fra en tung aktør.

Terje Johansen

Foto: Terje

-Området vil derfor ikke kun utbygges i "smått" for å tiltrekke det Frogn trenger, nemlig kunnskapsintensive småbedrifter, sier Johansen.

Venstre går inn for å sikre næringsområder for arbeidskraftintensive små og mellomstore bedrifter bygget på kunnskap. Derfor stemte Venstre mot omregulering fra næring til bolig for et prosjekt på Ullerudsletta, der Høyre og Arbeiderpartiet sikret omregulering. Et lyspunkt er Lehmannsbrygga, der Arbeiderpartiet ble med på å sikre flertall for næring på bakkeplan, et element Venstre konstant har jobbet for i dette prosjektet.

-Thon og andre eiere som Roth (bankbygget i storgt. 18) bør gjøres til forbundsfeller for å legge til rette for å gjøre Drøbak sentrum attraktiv for næringsetablering, sier Johansen, som mener dialog med disse kan være en viktig rolle for det nye styret i næringsrådet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**