Erik Lundeby til Venstres landsmøte i helgen

Erik Lundeby fra Frogn er med i Akershus-delegasjonen til Venstres landsmøte i Sarpsborg i helgen. Akershus Venstre foreslår blant annet en politisk uttalelse om stedsutvikling med bred folkelig deltakelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


-Vi ønsker at Venstre skal jobbe for åpne prosesser der befolkningen deltar når kommuneplanene rulleres, sier Lundeby. Dette bør vi også ha i tankene når Frogn nå jobber med ny kommuneplan.

Forslaget til Venstrepolitikk for stedsutvikling legger vekt på sentrumsutvikling for å skape levende og trivelige møtesteder for mennesker, kultur, næring og handel. Slike menneskevennlige steder ligger godt til rette for kunnskapsbaserte arbeidsplasser, ifølge forslaget. Sammenhengende grøntområder, grønne lunger og hundremeterskoger er også et viktig moment i Akershus Venstres forslag til stedsutvikling.

-For oss i Frogn handler det om å ivareta og styrke et levende Drøbak sentrum, men også om å se på hva det kan være mulig å få til rundt Dal og Brevik, sier Lundeby. Gode hundremetersbyer der folk kan bo og gå ut og møte hverandre, med grønne lunger og nærhet til gode sammenhengende markaområder, er vår oppskrift på det gode liv.

Erik Lundeby vil løpende rapportere fra landsmøtet på twitter @eriklundeby og facebook FrognVenstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**