Venstre vil heller ha færre enhetsledere enn færre lærere

Venstres Nicolay Corneliussen foreslo i Frogn kommunestyre at rådmannens forslag om kutt i lærerstillinger skulle avvises, men hverken Høyre, Arbeiderpartiet eller FrP ville skjerme skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Det blir færre lærere i Frogn-skolen fra høsten.

Det blir færre lærere i Frogn-skolen fra høsten.
Foto: Frogn kommune

Rådmannen fremla for kommunestyret en oversikt over planlagte kutt for å dekke inn varslede budsjettoverskridelser. Venstre ville ikke akseptere at lærerstillinger i skolen skulle kuttes, men fikk ikke støtte for dette.

Corneliussen ønsket heller at det skulle igangsettes en evaluering av organisasjonsstrukturen i kommunen. Frogn kommune har en rekke enhetsledere. Samtlige rektorer i skolene er enhetsledere, og er dermed tett knyttet til administrasjonen i Rådhuset. Også helse og omsorg er delt i mange enheter.

-Kan det tenkes at dagens organisering pulveriserer ansvaret i organisasjonen slik at det blir for dårlig helhetstenking på tvers av enhetene, spurte Corneliussen i kommunestyret?

Venstre mener også at for mye av økonomistyringen er delegert til Rådmannen slik systemet er i dag. Mange av kuttene på rådmannens liste er innenfor ansvarsområdet til Utvalg for oppvekst, omsorg og kultur.

-Utvalget burde hatt økonomisk makt, mente Corneliussen. Det ville gitt den beste helhetstenkingen og den beste økonomiske styringen.

Logo Facebook

Les og kommenter Corneliussens innlegg på Facebook.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**