NEI til moms på Startbilletten

På kampen Start-Viking (1-1) markerte Kristiansand Venstre sin motstand mot nytt forslag fra regjeringen om moms på tippeligabilletter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Fra 1.juli planlegger regjeringen å innføre 8 % moms på tippeligabillettene. Tippeligaklubbene har allerede varslet at dette betyr en økning i billettprisene.

Kristiansand Venstre foreslår at regjeringen heller fokuserer på
-forenkling av regelverk
-mindre byråkrati
-momsfradrag for frivillige organisasjoner

Også i Stortinget har Venstre fulgt opp denne saka:

Regjeringen svar skyldig om idretts-moms

Borghild Tenden

Foto: Ingvild Boe Hornburg

Venstres Borghild Tenden kom med en rekke relevante innvendinger mot forslagene til å ilegge 8 prosent moms på billetter til fotball- og ishockey-kamper og ilegge 25 prosent moms på kjøp, salg og utleie av spillere, da dette forslaget fra Regjeringen ble behandlet i Stortinget i dag. Tenden stilte en rekke spørsmål om hvordan regelverket var å forstå når det gjaldt salg og kjøp av spillere og om dette var sjekket opp mot EØS-avtalen. På alle punkter ble finansministeren svar skyldig og kunne ikke redegjøre for hva regjeringen har tenkt, om de i det hele tatt har tenkt noe.
Venstre foreslo at hele forslaget ble sendt tilbake til Regjeringen og at forslagene om moms på billetter, moms på spillerkjøp og at kulturinstitusjoner må kreve inngangspenger for å komme inn i systemet skrinlegges.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**