Risør kommunes ærespris til Andsnes og Tomter

Et unikt kunstverk laget av den unge Risør kunstneren Michal Nygren er det synlige bevis på at Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter er tildelt Risør kommunes ærespris for sitt langvarige arbeide som kunstneriske ledere for Risør kammermusikkfest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Rundt 1700 tilskuere fikk med seg Kammermusikkfestens utendørskonsert på Stangholmen

Rundt 1700 tilskuere fikk med seg Kammermusikkfestens utendørskonsert på Stangholmen
Foto: Jan Einar Henriksen

Via sitt musikalske engasjement for Risør kammermusikkfest gjennom 20 år har Andsnes og Tomter på en prisverdig måte satt Risør på “verdenskartet”. Uken mellom St. hans og start av fellesferie har blitt synonymt med kammermusikkfest i Risør, og selv om det dukker opp tilsvarende arrangement andre steder i landet vil Kammermusikkfest for alltid være forbundet med Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter og Risør.

Risør Kulturstyre var enstemmig i sin anbefaling av å tildele de to kunstneriske lederne av Risør kammermusikkfest som mottakere av Risør kommunes Ærespris, og valgte et kunstverk av den unge Risørkunstneren Michal Nygren som det synlige bevis på Risør kommunes Ærespris.

 Munter stemning da Beatles melodi ble spilt.

Munter stemning da Beatles melodi ble spilt.
Foto: Jan Einar Henriksen

Risør Venstre gratulerer de to prisvinnerne med æresprisen, og takker alle involverte, både utøvere, ledelse og frivillige for vel gjennomført Risør Kammermusikkfest 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**