Bedre sosiale rettigheter for selvstendig næringsdrivende

Regjeringen har gjort fint lite for bedringer av sosiale rettigheter for selvstendig næringsdrivende, på tross av at de skryter av bedrede rettigheter. Bedrede rettigheter som de selvstendig næringsdrivende selv finansierer mer enn 100 prosent. Ifølge regjeringen er visstnok ikke dette urettferdig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Rebekka Borsch

Rebekka Borsch
Foto: Judith Borsch

I Stortinget har Venstre foreslått styrkede rettigheter for de selvstendig næringsdrivende når det gjelder 100 % dekning av sykepenger under svangerskap, 100 % dekning av omsorgspenger fra første dag og 100 % dekning av pleie- og opplæringspenger. Alle forslag har vi finansiert med økte bevilgninger over statsbudsjettet og ikke ved at de selvstendig næringsdrivende selv må (over)finansiere dem. Dette ville være et reelt løft for de selvstendig næringsdrivende.

Dessverre har alle Venstres forslag blitt nedstemt av regjeringspartiene som ikke virker til å bry seg nevneverdig om de sosiale rettighetene for selvstendige næringsdrivende.

Rebekka Borsch
leder Buskerud Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**