Skeive dager og vanlige dager

Leserinnlegg i Fædrelandsvennen denne uken skrevet av Solveig Nilsen, leder i Kristiansand Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Skeive dager -og vanlige dager

Å være liberal handler om å kjempe for frihet. Ikke bare for folk flest — men for alle! Derfor støtter Venstre arrangementet Skeive dager og kjemper sammen med de homofile om retten til å leve sine liv med kjærlighet, ekteskap, familie og frie valg.

Det er ingen menneskerett å få barn, men det er likevel en stor del av drømmen for mange —både heterofile og homofile. Selv drømmer jeg om en stor familie en gang i fremtiden —og jeg tar det for gitt at jeg og min elskede skal få medisinsk hjelp dersom det viser seg å være vanskelig for oss å få barn —og jeg tar det for gitt at vi skal kunne bli vurdert som adoptivforeldre dersom vi ønsker å adoptere.

Det er ingen grunn til å tvile på at lesbiske og homofile par kan gi den samme varme omsorg som heterofile par. Homofile må kunne vurderes som adopsjonsforeldre på lik linje med heterofile. Venstre vil også likestille lesbiske par med heterofile når det gjelder assistert befruktning.

For Venstre er det grunnleggende at alle skal ha de samme rettighetene og mulighetene — uansett kjønn, seksuell legning, hudfarge eller livssyn. Venstre var blant annet først ute med å programfeste at homofile skulle ha samme rett til å gifte seg som heterofile. Vi ønsker lykke til med Skeive dager i Kristiansand! Og måtte resten av årets dager bli akkurat så skeive som hver enkelt selv finner det for godt.

Solveig Nilsen
Leder Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**