Venstre og vind

Venstre ønsker bedre vilkår for satsing på fornybar energi, som vindkraft, småkraft, opprustning av vannkraftverk og biokraft. Dette er et område hvor regjeringen har sviktet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Jeg er nettopp kommet hjem etter en uke på bilferie på Jylland. Noe som nesten mer enn noe annet preger det danske landskapet, er alle vindmøllene. De reiser seg hvite og kraftfulle mot himmelen. Er det et inngrep i naturen? Ja, det er det. Er det stygt? Nei, jeg syns ikke det.

Vi i Venstre tar på alvor at økt produksjon av fornybar energi kan medføre naturinngrep. Det er viktig å presisere at Venstre ikke har tatt til orde for en tut — og – kjør politikk på dette området. Vi ser at det finnes planlagte prosjekter som er dårlige og som ikke bør realiseres. Samtidig finnes det også eksempler på gode prosjekter som kan være viktige bidrag til en grønn og bærekraftig omstilling av økonomien vår.

For å skjerme viktige friluftslivs- og naturverdier må prosjektene gjennom konsesjonsbehandling. I tillegg til dette ønsker Venstre også fylkesvise planer for vindkraft for å gi økt lokal medbestemmelse i disse vurderingene.

Gunn-Torill Homme Mathisen

Foto: Per Mathisen

Gunn-Torill Homme Mathisen
Leder, Hurum Venstre

Leserinnlegget ble trykket i Røyken og Hurums Avis 09.08.10.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**