– Enoksen må gå av

Venstre krever at tidligere Senterparti-leder, Odd Roger Enoksen, må gå av som styreleder i Troms Kraft. – Det er helt uakseptabelt at et offentlig eid selskap som Troms Kraft blander seg inn i partipolitikken med ukritisk støtte til enkeltpartier, sier Jonas Stein Eilertsen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Jonas Stein Eilertsen

Foto: Ivar Kvaal

I dagens utgave av Dagens Næringsliv kommer det frem at Troms Kraft har gitt Senterpartiet 200 000 i støtte i 2009. Selskapet eies 60% av Troms fylkeskommune og 40% av Tromsø kommune.

– Dette vitner om at ledelsen i Troms Kraft overhode ikke har forståelse for sin rolle som et offentlig eid selskap. Etter min mening må eierne vurdere stillingen til administrerende direktør, Oddbjør Schei og andre direktører i Troms Kraft som har vært ansvarlig for denne beslutningen, sier Eilertsen

Etter Venstres mening fører denne saken til stor tillitskrise mellom innbyggerne og selskapet.

– Troms Kraft er helt avhengig av tilliten til befolkningen i Nord-Norge om at inntektene går til det beste for innbyggerne, ikke for å pleie enkelte politiske partier. Det vil være umulig å fortsette med tidligere Senterparti-leder, Odd Roger Enoksen, som styreleder. Alle bånd mellom Troms Kraft og Senterpartiet må brytes, fortsetter Eilertsen.

Han vil ta opp saken i neste formannskapsmøte i Tromsø, 20. september. Der vil han også stille spørsmål om ordfører i Tromsø kommune, Arild Hausberg (Ap), har vært orientert om Troms Krafts pengestøtte til Senterpartiet.

– Jeg tror ikke Hausberg har vært orientert om dette. Jeg håper imidlertid at han også ser dette problemet og vil støtte Venstres forslag om full åpenhet om hvem som har visst hva og at de som har hatt ansvaret for dette må ta sin hatt og gå, avslutter Eilertsen.

Flere kommentarer:
Jonas Stein Eilertsen (V), kommunestyrerepresentant
Tlf: 480 645 83

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**