Misvisende valganalyse

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen måtte gni seg i øynene da han så Venstre på 5,4% i den siste meningsmålingen for Drammen. Det må han få lov til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Men i sin iver i å få terrenget til å passe til kartet går han noe langt i sine uttalelser om at Venstre går tilbake andre steder i landet og at DTs meningsmåling nærmest er mot normalt.
Dette er en sannhet med modifikasjoner.
Venstre har den siste tiden hatt flere nasjonale meningsmålinger godt over fem tallet. Gjennomsnittet av samtlige nasjonale målinger viser at Venstre er solid plantet over sperregrensen og at veksten er stabil.
Lokale meningsmålinger gir et variert bilde, men hovedinntrykket er at Venstre er i vekst. Gjennomsnittet av lokale målinger gir et nasjonalt snitt på 5,3% på pollofpolls, hårfint bak det meget gode valgresultatet på 5,9% i 2007. I siste meningsmåling for Bergen går Venstre frem 1% til 5,7. I Oslo er tallet 7, 6 en tangering av forrige måling. I Stavanger er tallet 7,8 en markert fremgang fra forrige måling. Alt dette tall vi ønsker langt høyere ved selve valget, men å gi et inntrykket om at vi er et parti i tilbakegang over resten av landet blir desverre ukorrekt.

Se selv på Pollofpolls

Ståle Sørensen leder Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**