Venstre vil prøve å redde barnehagen i Holmsbu

Det var under folkemøtet i Holmsbu 1. november at Marianne Arctander fra Hurum Venstre signaliserte at partiet vil legge fram et alternativt budsjettforslag for kommunestyret i desember, med sikte på å redde Holmsbu barnehage.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Vinter i Holmsbu

Vinter i Holmsbu
Foto: Finn Dale Iversen

Nærmere 100 engasjertee beboere fra Holmsbu og omegn hadde funnet veien til folkemøtet om Holmsbu barnehage mandag kveld. Bakgrunnen for møtet var at Holmsbu barnehage er foreslått avviklet fra neste høst som en del av kommunens innsparingstiltak. Det haglet med spørsmål og ytringer mot kommunens representanter som ikke kunne love barnehagen lys i vinduene også i 2011.

Marianne Arctander, gruppeleder i Venstre, derimot, lovet å forsøke:
– Venstre vil legge fram et alternativt budsjettforslag for kommunestyret i desember, med sikte på å redde Holmsbu barnehage. Det er mange områder som er skjermet, men vi kan se litt nøyere på det administrative, sa Arctander. Hun understreket samtidig at Venstre sier nei til eiendomsskatt.

 Marianne Arctander ser viktigheten av den lille barnehagen i Holmsbu.

Marianne Arctander ser viktigheten av den lille barnehagen i Holmsbu.
Foto: Finn Dale Iversen

– Venstre var tungen på vektskålen da boplikten ble opphevet i Hurum. Det vet jeg falt mange tungt for brystet her i Holmsbu. Venstre argumenterte dengang med at vi ønsket bolyst isteden.

– Det dreier seg om bolyst nå igjen. Holmsbu barnehage er mer enn bare en barnehage, den er et sosialt møtested for småbarnsforeldrene og skaper liv i et ellers stille tettsted.
Barnehagens plassering i sentrum sikrer de yngste innbyggerne i Holmsbu en nærhet og lokal tilhørighet som er viktig, sa Arctander.

– Kommunestyret skal behandle kommuneplanen på nytt i neste periode. Da byr det seg muligheter for regulering av boligtomter i nærheten av Holmsbu. Eineråsen er ett eksempel på boligeiendom som ligger klar. Kommunen kan gjøre som andre kommuner før dem, behovsprøve boligtomter og selge til unge, førstegangsetablerere og småbarnsfamilier. Økt bosetning sikrer skole og barnehage, understreket venstrepolitikeren.

Les oppslag i Røyken og Hurums avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**