Raser mot SPs alkonei

Idag ble Venstres forslag om å liberalisere lovverket knyttet til lokal produksjon av alkoholholholdige produkt som bl.a sider stemt ned. Venstre er ikke i tvil om at loven som i dag forbyr bønder å selge egenprodusert øl, vin og brennevin direkte fra gården sin, må fjernes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


-Senterpartiet svikter distriktene når de ikke vil åpne for at siderbønder i Drammensregionen skal få selge varene sine fra gården eller tillate dem å omtale produktene sine på egne nettsider, sier leder for Drammen Venstre Ståle Sørensen
Landbruksminister Brekk har brukt hele sommeren på å reise rundt til bønder som driver med lokal produksjon av sider, øl, vin og brennevin. Nå stemmer SP ned Venstres forslag om å gjennomføre SPs intensjoner.
-Dette viser at Senterpartiet og regjeringen ikke mener alvor når de snakker om liv i bygdene. Er det i det hele tatt mulig å stole på noe av det Senterpartiet sier i næringspolitikken? Først avgift på biodiesel, så dette.
– Når turistene kommer hit, hadde vi som land hatt mer utbytte av at folk hadde tatt med seg kvoten sin med lokale produkter ut av landet, fremfor tre rioja fra taxfree-butikken, påpeker Ståle Sørensen

Dagens lovverk forbyr lokale produsenter av øl, vin og brennevin, å selge varene sine direkte fra gården.

Mat, vin, glass

Foto: Microsoft

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**