Spennende under Østfold Venstres nominasjonsmøte

Det ble et spennende nominasjonsmøte for Østfold Venstres fylkestingsliste på Sarpsborg rådhus lørdag. Med skriftelige avstemminger om de to første plassene og sågar en uavgjort-avstemming var ingenting avgjort før siste stemme var talt opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Stemmegiving

Foto: Microsoft

Først ut var kampen om førsteplassen mellom mossingen Sindre Westerlund Mork og haldenseren Per Magnus Finnanger Sandsmark. Her dro yngstemann Sandsmark det lengste strået etter å ha vunnet avstemmingen med knappest mulig flertall 14-13.

Siden Mork tapte kampen om førsteplassen, utfordret han eidsbergingen Britt Fladmark Holta om andreplassen. Her ble det faktisk ennå mer jevnt i og med at en av de stemmeberettigede stemte blankt og de øvrige stemte frem resultatet 13-13. Dermed måtte de to ut i omkamp hvor Mork vant med en enslig stemme, og dermed med det samme flertallet han tapte mot Sandsmark på; 14-13.

Da Mork steg opp fra den foreslåtte tredjeplassen til andre plass, ble Holta foreslått på den ledige tredjeplassen, en plass hun fikk på akklamasjon.

Rådes egne Christian Holstad Lilleng og Randi Sundby ble klappet inn på henholdsvis 7. og 35.plass blant de 41 som står på Østfold Venstres liste for Fylkestingsvalget neste høst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**