Lavterskeltilbud opprettholdes

Natthjemmet, Prindsen og Pro-senterets varmestue får fortsette også neste år. Toril Berge er glad for at viktige lavterskeltilbud videreføres i enigheten om budsjettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Byrådet foreslo tidligere i høst at akuttovernattingen på Natthjemmet og Prindsen skulle legges ned. Pro-senteret skulle få sin aktivitet kraftig redusert, blant annet ved å stenge “Varmestua” og redusere sitt oppsøkende arbeid.

I budsjettavtalen mellom Venstre og byrådspartiene ble det enighet om at akuttovernattingen på Prindsen og Natthjemmet får fortsette, og at Pro-senteret opprettholder sitt gode arbeid for byens prostituerte.

Toril Berge

Foto: Reidar Lerdal

– Det var viktig for oss å sikre at godt sosialfaglig arbeid blir videreført, men ikke minst er det viktig å sikre tilbud som brukerene har tillit til, sier leder i Oslo Venstre Toril Berge. – Dersom byrådets forslag hadde blitt vedtatt, hadde mange av byens mest utsatte fått et vesentlig dårligere tilbud. Derfor var dette viktig for oss å få disse tilskuddene på plass.

Hun viser til at sexkjøpsloven, som forbyr kjøp av sex, langt fra har ført til den reduksjonen i omfanget av prostitusjon som lovens forkjempere så for seg.

– Når det gjelder Pro-senteret ser vi jo at sexkjøpsloven ikke har hatt noen langsiktig effekt på sexmarkedet, og dermed hadde det vært meget underlig å redusere det forebyggende og oppsøkende arbeidet inn i miljøet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**