Venstre fikk gjennomslag for kr 50 000 i Europacup-støtte til ØIF

– Dette er historisk. Aldri før har et handballag – eller fotballag – fra Aust-Agder kvalifisert seg til Europacup. ØIF Arendal har attpåtil vunnet de to første kampene og gått videre til andre runde, sa Øystein Haga i fylkesutvalget i Aust-Agder i dag. Han foreslå å bevilge kr 50 000, og det ble vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Øystein Haga i Risør

Foto: Jan Kløvstad

I en sak senere i dag skal vi behandle støtte til filmen Rammeslåtten. Venstre er for å likestille denne typen utviklingstilskudd til idrett og kultur på høyt plan. På samme måte som fylkesrådmannen innstiller på kr 100.000 til viktig dokumentarprosjekt om Hallvard Bjørgums studier av Rammeslåtten innanlands og utanlands, vil Venstre gi de omsøkte kr 50 000 også til handballen. ØIF er for tida Norges fjerde beste handballag for menn, og Hallvard Bjørgum er også blant de – la oss si fire – fremste spelemenn i landet. Så likebehandling av et handballlag og en spelemann på dette nivået, sa Øystein Haga.

Agderposten og NRK Sørlandet har kommentert dagens møte i fylkesutvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**