-Lovens bokstav, humanitetens alfabet

-Vi trenger å innse at innimellom, en og annen gang, dukker det opp tilfeller der lovens bokstav ikke har plass i humanitetens alfabet. Venstres Thor Bjarne Bore reflekterer rundt norsk asylpolitikk og det at Ap/SV/Sp-regjeringen har lagt seg på en hardere linje enn tidligere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Thor Bjarne Bore

Foto: Venstres bystyregruppe i Stavanger

Albanske Dritan, som multihandikappet.
Downs syndrom, døv, mangler språk, trenger døgnkontinuerlig tilsyn og omsorg — er ikke det nok til å kunne oppfylle "sterke humanitære hensyn"?

Vi leser om Mike fra Nigeria som i to år har vært samboer med Anne-Stine. Paret venter barn i april. Han har en datter på 3 år og har daglig omsorg for samboerens datter
"Du kan følge opp barna dine like godt fra Nairobi", sier UNE, som tolker en lovtekst annerledes — og naturligvis mye mer restriktivt — enn en professor i grammatikk og syntaks.

Anti-islamisten Ibrahim fra Iran har fått avslag på asylsøknaden i Norge, og ønsker å dra til Canada der han har gode muligheter for arbeid og opphold. Men som asylsøker i Schengen-området slipper han ikke ut av Europa.

Thor Bjarne Bore spør; er lovverket for strengt? -Da må vi velge politikere som vil endring. I dagens politiske Norge synes det mest å være en konkurranse blant de tre store partiene om å være barskest.

Les hele bloggen her >>

Les Venstres syn på lengeboende og barns rettigheter her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**