Rafshol utfordrer Lilleng og Stensrød

Christian Holstad Lilleng ble valgt til Råde Venstres ordførerkandidat forrige uke, mens det lenge har vært klart at Frederikke Stensrød er Frps kandidat. Torsdag offentliggjorde Råde Høyres nominasjonskomité sin liste med Rene Rafshol på topp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Christian Holstad Lilleng

Christian Holstad Lilleng

Fredriksstad Blad har skrev forrige uke at valget i Råde kan bli avgjort av Venstre. Deres samfunnsredaktørs analyse går ut på at Frp kun får ordføreren dersom de og Høyre får rent flertall i kommunestyret, og at Venstre blir jokeren i kommunestyrevalget. Med dette leses det mellom linjene at Fredriksstad Blad regner med at det blir styringsskifte i Råde etter valget og at spørsmålet er om Råde får Venstre- eller Frp-ordfører etter 12.september.

Nå har altså Høyre meldt seg på kampen om ordførerklubba, mens de øvrige partiene ennå ikke har offentliggjort sine lister. Det ligger i kortene at Johan Edvard Grimstad blir SPs kandidat, mens hos Krf og Ap er det mer usikkert. Det snakkes om et comeback for Jan Erik Sundby som førstekandidat for Krf, men dette er kun et rykte foreløpig. Fra Arbeiderpartiet er det stille som i en østers og ingen vet om Kjell Løkke stiller til gjenvalg eller hvem som blir deres øvrige toppkandidater.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**