Råde må bli kommunen som spiller på lag med næringslivet

Råde kommune skal være en kommune som er en forutsigbar støttespiller for næringslivet. Om det gjelder reguleringer, skjenketider eller åpningstider, så skal kommunen være en medspiller, og ikke en motspiller.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Finans

Foto: Luth

Råde Venstre mener kommunale avgifter og gebyrer må holdes på et så lavt nivå som forsvarlig, og skal ikke koste mer enn det tjenesten faktisk koster. Skjemaveldet må begrenses, og det skal være enkelt å rapportere, søke om og klage på det som kommunen krever av næringslivet og befolkningen, elektronisk.

Kommunen er selv en betydelig næringsaktør, gjennom store innkjøp, vedlikehold og som arbeidsgiver for lærlinger. Vedlikeholdet av offentlig infrastruktur må systematisk bedres, og alle etterslep må minimeres. Kommunen må bli flinkere på å rekruttere og følge opp lærlinger.

Råde kommune skal være enkel og rettferdig for næringslivet. Råde Venstre vil derfor at all saksbehandling for næringslivet skal kunne skje elektronisk og redusere skjemaveldet, og at kommunens servicekontor blir mer tilgjengelig for brukere gjennom lengre åpningstider, bedre markedsføring og tettere kontakt med næringslivet. Råde Venstre ønsker videre at det opprettes et næringsforum der sentrale politikere og næringslivsrepresentanter møtes minimum hver annen måned for å diskutere næringspolitikk og hvordan tilrettelegge best mulig for næringslivet i Råde.

For å øke åpenheten rundt kommunen er det viktig å ha stor åpenhet og innsyn i anbudsprosesser og annen kommunal saksbehandling for å forebygge korrupsjon og styrke den kommunale revisjonen. Råde Venstre ønsker også at næringsliv og befolkning enkelt skal kunne se på kommunens hjemmesider hva kommunen bruker og tjener penger på.

Christian Holstad Lilleng
Ordførerkandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**