Råde må være kommunen som tar vare på de minste

Alt for mange barn og unge i Råde har en tøff oppvekst, og Råde Venstre vil arbeide for at disse får en bedre oppfølging. Vi vil øke innsatsen for å styrke og åpne opp barnevernet, slik at vi kan fange opp barn og unge i faresonen på et tidlig tidspunkt. Samarbeidet mellom helsestasjonene, helsesøstrene og barnevernet skal være et satsningsområde, og lavterskeltilbud som åpen barnehage styrkes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

baby

Foto: A.Hovstø

I oppveksten utvikles mye av evnen til å ta kontroll over eget liv og en grunnleggende følelse av trygghet og verdighet. Voksne mennesker velger i stor grad sin livsform og livsstil, men ingen velger sin barndom. Det er viktig for Råde Venstre å arbeide for at kommunen lager gode ordninger for barn som har det vanskelig, og legger til rette for en god barndom.

Barna vil alltid prioriteres først av Råde Venstre. Råde Venstre vil derfor styrke kompetansen og kvaliteten i barnevernet og sosialtjenesten slik at barn som lever under vanskelige oppvekstvilkår får enda bedre hjelp, styrke samarbeidet mellom helsestasjonene, helsesøstrene og barnevernet, øke bruken av familieråd i barnevernet hvor storfamilien og nettverket rundt barnet/ungdommen tas i bruk som en ressurs i barnevernssaker og ha god oppfølging av fosterforeldre og iverksette tiltak for å øke rekrutteringen av fosterforeldre i Råde

I tillegg vil Råde Venstre jobbe for å forebygge ungdomskriminalitet gjennom et forsterket samarbeid mellom skole, barnevern og politi, styrke samarbeidet med frivillige organisasjoner og andre viktige aktører på området og arbeide for et godt tilbud av fritids- og ungdomsklubber.

Christian Holstad Lilleng
Ordførerkandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**