Råde skal bli kulturkommunen som inspirerer

Kultur må skapes, ikke vedtas. For Råde Venstre er det et selvstendig poeng at kulturlivet i kommunen må bli mindre avhengig av kommunen. Kunsten og kulturen skal være fri, og ikke brukes som en del av kommunens ordinære tjenestetilbud. Kulturen har en verdi i seg selv. Det må ikke bli slik at det i framtiden kun er offentlige tilskudd som utløser kulturelt engasjement i Råde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Musikk, fildeling

Foto: Microsoft

Råde kommunens hovedoppgave innenfor kulturen må vris fra å drive ren pengeutdeling, til i større grad bli en tilrettelegger for det gode initiativ. Dette innebærer å satse på gode lokaler og anlegg, både for bredde og topp, samt å bidra til å få kulturlivet og næringslivet til å spille tettere på lag.

Kulturen skal være fri. Derfor vil Råde Venstre at det bygges og fylles et kultursenter i forbindelse med en ny skole i Saltnes med innhold som kommunens kulturhus med stor K. Videre ønsker Råde Venstre at det arbeides for en god Kulturskole, at det satses på gode og rimelige lokaler for alle typer kulturuttrykk og at det etableres kunstgressbaner med undervarme tilknyttet skolene våre.

Christian Holstad Lilleng
Ordførerkandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**