Råde skal være kommunen som utvikler seg som den grønne og åpne jordbrukskommunen

Råde er i vekst, og det skal legges til rette for fortetting og nye boliger i mange deler av kommunen. Det er plass til mange nye boliger i Råde uten at kommunen flyter ut som en eneste stor forstad. Nye boligstrøk må først og fremst etableres gjennom punktvis fortetting, slik at man kan bygge gode nærmiljøer med mindre transportbehov. Nedbyggingen av dagens grønt- og matjordsarealer må stoppes, og fellesarealer og strandsonen må i størst mulig grad være tilgjengelige for allmennheten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Løvetann

Foto: Wikipedia

En grønn og åpen kommune er en god kommune. Råde Venstre ønsker derfor å se på muligheten til å etablere flere lysløyper, og arbeide for fri ferdsel for gående, skigående, syklende og ridende i dagens løyper. Det er viktig med fortsatt opprusting av Kyststien og sørge for gjennomgående turveier i kommunen og si nei til initiativ som stenger folk ute fra kyst- og strandsonen

Råde Venstre ønsker at man arbeider for at etterbruken av stasjonsområdet er til det beste for befolkningen gjennom utvikling av boliger, næring og grøntområder. Kommunen må også være i første rekke når det gjelder å legge ting til rette for å utnytte mulighetene som kommer på grunn av etableringen av det nye sykehuset på Kalnes, og kommunen må også utarbeide en plan for utbygging av nye leiligheter for alle etableringsfaser og behov.

Råde Venstre er også klare på at kommunen må etablere en kartleggings- og tiltaksplan for naturmangfold i Råde, og verne områder med rødlistede arter eller naturtyper. Kommunen bør også aktivt benytte stedsanalysene fra lokalsamfunnsutvalgene og arbeide for gode idretts-, rekreasjons-og grøntarealer i forbindelse med planarbeid.

Camilla HC Hagman
Styremedlem og listekandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**