Venstre ønsker å utvikle Opplevelseskommunen Råde

Gjennom to-tre korte sommermåneder syder Råde med liv og turisme. Råde Venstre mener at kommunen har et enda større potensial innenfor kultur- og reiselivsnæringen, spesielt utenom sommersesongen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Turvei over myren

Foto: Tore Rykkel

Med nærhet til Vansjø, fjorden og marka har Råde alle fysiske forutsetninger for å være en attraktiv opplevelseskommune. Men da må kommunen spille på lag med og legge til rette for at dette fortrinnet utnyttes. Det handler om å knytte kommunen til Vansjø, fjorden og marka gjennom klok kommuneutviklingspolitikk. Det handler om gode reguleringsplaner som er helhetlige og på frivillige organisasjoners, næringslivets og miljøets premisser. Det handler om å bidra til at kommunens kultur og reiselivstilbud kan utvikle høyere kvalitet.

Et "Opplev Råde" bør opprettes og spille en viktig rolle i markedsføringen av kommunen, og bør styrkes slik at de kan ta initiativ til samarbeid og kvalitetsheving av opplevelsesnæringene. Som en relativt stor landbrukskommune har Råde et stort uutnyttet potensial for gårdsturisme og lokal produksjon av mat- og drikke. Gjennom kommuneutviklingspolitikk bør man jobbe for mer handelsaktivitet langs en ny RV110 fra Jonsten til Strømnes.

Råde Venstre ønsker å arbeide for at et kulturhus blir bygget i forbindelse med ny skole i Saltnes, og at den blir en integrert del av det øvrige kulturtilbudet i kommunen

For å øke turismen er det viktig å utvikle gjestehavn(-er) langs kysten i kommunen, oppgradere kollektivtrafikken og parkeringsmulighetene ved populære utfartssteder, og flytte skyteanleggene i Jerndalen og Karlshusbund inn på flyplassområdet slik at områdene det nå opptar frigjøres til friluftslivsaktiviteter (begge steder), marina, badeplass (Karlshusbund) o.l.

Camilla HC Hagman
Styremedlem og listekandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**