Venstre mener badeland og sentrum sør er viktige investeringer

-Overskridelsen på gjestehavna på 14 prosent er beklagelig, sier Venstres Erik Lundeby, men å utvikle gjestehavna som et rent sommertilbud ville være en skandaløst dårlig utnyttelse av investeringene som allerede er gjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Innlegg i Amta 22.02.2011.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

Venstre prioriterer investeringer som er viktige for folk i Frogn og Drøbak, og vi vil bevare Frognlandskapet mot monsterutbygginger. Amtas fremstilling av vår politiske profil i lederen 16.02. er i det vesentlige riktig, men "bevilgningskåte" er vi ikke.

Badeanlegg er ikke en luksusinvestering. Ungene i barneskolen har svømmeopplæring noen uker i 4. klasse, men ingen garanterer at de kan svømme før de går ut av skolen. Det er uakseptabelt. Et bad er et folkehelsetilbud for folk i alle aldre. Et skikkelig badeland blir en attraksjon for hele Follo, og vil styrke Drøbak som reisemål. Badet har vært et folkekrav i årevis, og har stått på Venstres program siden 1919, så hastverk med å investere kan vi ikke beskyldes for.

Venstre jobber strategisk for å vitalisere sentrum sør. Det er en rød tråd gjennom buss til brygga, næring på bakkeplan og et nytt offentlig sted for lek og aktivitet i Gjestehavna. Uten bevisst politisk styring sovner sentrum sør, og handel og uteliv krymper opp mot torget.

Samtidig peker Amta ganske riktig på det som bør bli valgets hovedsak. Dramatiske endringer i Frogn-landskapet er foreslått i den kommende kommuneplanprosessen. Arbeiderpartiet har flagget store boligfeltutbygginger, og Høyres program vektlegger grunneiernes rett og lokal frihet i arealplanlegging. Uten et sterkt Venstre i kommunestyret er monsterutbygging det vi har i vente.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**