Park-vrøvl

Les Solveig Nilsens leserinnlegg om Sørlandsparken-sjef Kjetil Børufsens utspill om parkeringshus under torvet i Kristiansand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Solveig Nilsen i Oslo

Foto: Jan Kløvstad

Park-vrøvl

Torsdag var det reinspikka vrøvl å lese i Fevennen. Vrøvleren er Kjetil Børufsen, senterleder på Sørlandssenteret. Han forstår ikke at det offentlige skal bygge parkeringshus i sentrum , og han mener det er feil bruk av skattepenger å legge til rette for investorer i Kvadraturen.

Når sluttet det å være en viktig politisk oppgave å utvikle byen vår? Jeg kan gjerne være med å diskutere om det er riktig å bygge parkeringshus under Torvet, men det vil aldri være feil å investere i utvikling av byen og å legge til rette for næringslivet.

Diskusjonen om parkering under Torvet gjelder om man skal satse på Kvadraturen. Og det skal man: Kvadraturen skal rustes opp! Venstre sier ja til parkeringshus under Torvet —og vi krever samtidig redusert parkering på gateplan og bedre tilrettelagte gater for gående og syklende. Å sørge for bedre buss og sykkelvei er vår prioritet nr. 1 —men Venstre ønsker at Kvadraturen skal være attraktivt for alle, også de som av og til velger bilen. For Venstre er det et viktig politisk ansvar å sørge for at Kvadraturen ikke visner. Derfor har vi stort fokus på å legge til rette for kulturliv i sentrum, for småbutikker og spesialbutikker, for barer og utesteder og musikkscener, for gallerier og cafeer —en tur til Kvadraturen skal by på noe mer enn en tur på Sørlandssenteret. Politikerne har i flere år lagt til rette for utbygging av næringsparken —nå er tiden kommet for å satse ekstra på Kvadraturen! Å bygge opp sentrum er i aller høyeste grad riktig bruk av skattepenger —det motsatte ville være katastrofe!

På mange måter er det positivt at senterlederen frykter konkurransen fra byen. Det har han god grunn til, vil jeg tro. Alle jeg kjenner er opptatt av at Kvadraturen og den kjære Markensgada skal være full av glade Kristiansandere, og tiltak som gjør det gunstigere og lettere å etablere seg med sin lille butikk, galleri, pub eller cafe i sentrum, vil være populære tiltak. Flere spesialbutikker og gode opplevelser ønskes velkommen!

Man trenger ikke å være motstander av Sørlandsparken og Sørlandssenteret for å mene at tiden er moden for å satse på Kvadraturen. Næringsparken betyr utrolig mye for næringslivet i Kristiansand og omegn, men det hersker liten tvil om at det er restriksjonenes tid også for næringsparkene: det må legges til rette for buss og sykkel, parkeringsanlegg må under jorden for å frigi plass til andre næringsbygg —og detaljhandelutbyggingen må stoppes.

Solveig Nilsen
Leder Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**