Førerkort som skolefag

Songdalen Venstre sin ordførerkandidat Jone Nikolai Nyborg har med seg en politisk uttalelse i bagasjen når han setter kursen mot Venstres landsmøte i Trondheim. Han vil at førerkort skal bli et eget fag det siste året på videregående skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Førerkort

Foto: Camilla Bilstad/NRK

Politisk uttalelse fra Songdalen Venstre, Vest-Agder

Førerkort som skolefag

Førerkort klasse B bør bli eget fag i videregående skole. Dette vil sikre alle elever like muligheter når de skal inn i fremtiden som selvstendige borgere. Førerkortet er en vei inn i arbeidsmarkedet for mange. Det er ikke rettferdig at privatøkonomi skal avgjøre om man får delta. Gode trafikkunnskaper og kjøreferdigheter er vesentlig kompetanse. En kunnskap Venstre mener alle skal få.

Songdalen Venstre mener også at dette er et positivt tiltak med sikte på å redusere frafallet i videregående skole. Et førerkortfag i avgangsåret vil motivere flere elever til å stå løpet ut.

Politisk uttalelse fra Songdalen Venstre, Vest-Agder Førerkort som skolefag Førerkort klasse B bør b

Foto: Songdalen Venstre

– Vi ønsker en skole som gir alle like muligheter. Derfor er det viktig å la førerkortet bli et eget fag i videregående skole, sier Jone Nikolai Nyborg. Ordførerkandidat i Songdalen Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**