Raritetene utvikler seg i Drammen

Snacirema var et morsomt folk. For flere år siden lo vi av morgenritualene deres. De stod opp, malte seg i ansiktet og var deretter klar for å møte dagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Aub-datsurb bør være gjenstand for like stor forundring. Det er annerledeshet på sitt beste. Aub-datsurb er en ordning som ble innført for noen år siden.

I all hovedsak går ordningen ut på at du enten må være veldig stor eller veldig liten for å kunne selge brød og melk på søndager. Har du små lokaler kan du gjerne selge brød, melk og andre varer på søndager. Har du medium store lokaler, da får du ikke lov. Har du så store lokaler at du kan lage to butikker, en liten og en stor, kan du selge varer i den store butikken mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. På søndag må du stenge den store butikken. Da kan du, siden du har areal og kapital til å ha to butikker, åpne den lille butikken.

Leser man Snacirema baklengs, får en Americans. Artikkelen som tok for seg morgenritualene i USA skapte stor begeistring. Det ble så inderlig morsomt å lese om morgenritualene når de ble beskrevet uten referanse til amerikanerne. Det er veldig mye som blir morsomt når man karikerer. Aub-datsurb er én en slik sak.

Brustad-bua en forunderlig ordning. Den har absolutt et humoristisk potensial. For handelsnæringen må den også ha noen praktiske utfordringer. Kiwi og Meny har nå utformet butikker som ligger innenfor kravene for å ha søndagsåpent. Flere kommer trolig etter.

En butikk bør enten være åpen eller stengt. Vi trenger ikke utarbeide lover og regler, med tilhørende byråkrati, på områder hvor det ikke er nødvendig. For søndagsåpne butikker er det to alternativer. Enten er butikken åpen, eller den må holde stengt. Venstre vil jobbe mot tøysete ordninger. Reglene rundt søndagsåpne butikker er tøysete. Venstre vil jobbe mot de tøysete ordningene rundt søndagsåpne butikker.

Ulla Nordgarden
Bystyrekandidat med sans for humor — men ikke unødvendig byråkrati
Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**