Journalsnoking på Sørlandet sykehus tas opp på Stortinget

Venstres leder Trine Skei Grande etterlyser om sikkerheten rundt pasientjournaler er god nok.
I et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren spør Grande hva statsråden vil gjøre for å hindre at urettmessige får tilgang til sensitiv informasjon på sykehus, og om statsråden vil ta initiativ til at pasienter får beskjed i etterkant dersom de har blitt utsatt for ulovlig snoking.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trine Skei Grande på talerstolen under Venstres landsmøte i Trondheim 2011.

Foto: Christoffer Biong

Spørsmålet kommer etter at NRK avslørte at en ansatt ved Sørlandet sykehus hadde snoket i flere pasientjournaler over en periode på tre år. Kvinnen så på journalene over 400 ganger i løpet av perioden. Kvinnen ble først oppdaget etter at en medarbeider la inn en bekymringsmelding i det interne systemet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**