Venstre etterlyser praktisk politikk fra Ap i strandsonen

Alle er enige i Aps generelle tanker om strandsonen, men hvor er partiet i dispensasjonssaker, og når Lehmannsbrygga omreguleres, spør Venstres ordførerkandidat Terje Johansen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I et innlegg i Amta 19.04. besvarer Johansen et innlegg av Solfrid Orvik (Ap) om friarealer og tilgang til fjorden. Les innlegget her…

fv4

Foto: Ivar Ruud Eide

-Venstre er helt enige i det Orvik skriver, sier Johansen, problemet er at Frogn Ap i praksis ikke er til å stole på. I antall dispensasjoner fra strandloven leder nok Ap klart over Venstre og SV.

Johansen peker også på den mest aktuelle saken når det gjelder tilgang til sjøsiden i Drøbak sentrum, omreguleringen av Lehmansbrygga. Venstre samarbeidet med blant andreArbeiderpartiet for å sikre Lehmansbrygga for allmennheten ved å legge næring på gateplan i alle Thons bygninger.

-Dette kunne blitt et mini Aker Brygge, og ett av de mest besøkte strandområdene i hele Frogn, sier Johansen.

Arbeiderpartiet har nå akseptert Thons plan om bare boliger i to av de tre byggene. I den forbindelse peker Johansen på Hvistendal-brygga, som tilslutt ble fullstendig privatisert.

-Det er lett å forstå Thon når vi ser at leiligheter i 10-millioner-klassen rives unna i Drøbak, mens næringslokaler er vanskelige å leie ut, sier han, og utfordrer Arbeiderpartiet til å være med på å styre utviklingen av dette området.

-Det er en enestående mulighet til å skape virke og liv i hele Drøbak om Norges fremste næringsutvikler pålegges å bruke en del av sin eiendom til glede for hele bygda og ikke bare noen få, skriver Johansen i Amta.

Les innlegget her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**