Skulptur utstilling i Risør

Vi må ta i bruk hele Risør sentrum og særlig området langs Risør havn fra Holmen til Flisvika og etablere spennende skulptur utstillinger der, foreslår leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen, som også er leder av Risør kommunes utsmykningskomité.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 Ta i bruk hele strandpromenaden fra Holmen til Flisvika som utstillingsarena - det vil skape økt aktivitet

Ta i bruk hele strandpromenaden fra Holmen til Flisvika som utstillingsarena – det vil skape økt aktivitet
Foto: Jan Einar Henriksen

Vi må tørre å tenke nye og spennende tanker og se utenfor oss selv om vi skal lykkes med i vårt arbeid for å tiltrekke os nye kunstnere og derigjennom sikre Risør en plass som kunstnerby på lik linje med Stavanger, Århus og andre betydelige byer.

Utstilling Århus

Utstilling Århus
Foto: Jan Einar Henriksen

Utstilling
Offentlig utsmykning og utstillinger bør skape diskusjon og skape et engasjement som rekker langt utenfor Risørs grenser og jeg savner faktisk slik kunst i Risør idag og hvorfor tar vi ikke i bruk hele strandpromenaden fra Holmen til Flisvika som et unikt utstillingslokale for moderne kunst? Hva om vi inviterer kunstnere til Risør for å stille ut sin kunst langs havnen slik de gjør det i f.eks Århus og i Stavanger hvor de “rustne menn” ble utplassert ulik steder i byen.

Utstilling Århus

Utstilling Århus
Foto: Jan Einar Henriksen

Skal vi få til ønsket vekst og utvikling i Risør må vi sammenligne oss med de beste kunstnerbyene og lage vår lokale vri, for vakrere omgivelser skal vi lete lenge etter, avslutter en entusiastisk leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen, som vil følge opp saken i kulturstyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**