Venstre vil ha tilbake lokalt politi i Drøbak

Follo-politiets tre patruljer mellom svenskegrensen og Nesoddtangen er ikke et tilfredsstillende polititilbud for Frogn, mener Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Arne Wessel-Berg utfordret i et innlegg i Amta 23.05.2011 partiene til å klargjøre sitt syn på politiets tilstedeværelse i Frogn. Han savnet politiet i borgertoget 17.mai, og viste også til bankranet i Drøbak, der politiet først kom til åstedet etter 20 minutter.

-Tilstedeværelsen av uniformert politi inngir trygghet og har forebyggende virkning, skrev Wessel-Berg i innlegget.

26.05. svarte Lundeby at heller ikke Frogn Venstre er fornøyd med politiets tilstedeværelse i Drøbak, og fortsatt har kravet om lokalt politi på programmet, selv om kommunen tapte i forrige runde.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

Politireformen i Follo har gitt tre patruljer døgnet rundt i et område fra Nesoddtangen til svenskegrensen. Før reformen var det to patruljer døgnet rundt, og politiet kan dermed med en viss rett si at tilbudet er bedret. Venstre er allikevel ikke tilfreds med dette nærværet, sier Lundeby.

-Er dette tilstrekkelig sikkerhet for liv og eiendom i Frogn, spør han? Er dette et nærvær på et rimelig nivå for en utelivsby med 25 000 innbyggere i hyttesesongen? Og gir dette rimelig utrykningstid for politibåten?

Lundeby forteller at hans bestefar gikk gatepatrulje som politikonstabel på Majorstuen i Oslo før krigen. Denne jobben gjøres i dag av vektere som betales av handelsstanden for å skape trygge forhold for handlende og ansatte i butikkene.

-At det offentlige har overlatt til andre å skape trygghet på offentlig grunn er en utvikling som ikke er akseptabel, sier Lundeby.

Han peker samtidig på at denne historien fra Oslo viser at det ikke bare er et lokalt Follo-problem det er snakk om, men lover også fortsatt oppmerksomhet på saken.

-Vi har ikke glemt saken, og vil fortsatt jobbe for å finne løsninger som kan gi Frogn-innbyggerne den trygghet de etterspør, avslutter Lundeby.

Les innlegget fra Amta 26.05.2011 her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**