Venstre mener Seiersten er riktig lokalisering for badeland

Det er viktig å satse på ny aktivitet nær Drøbak sentrum, sier Venstres Erik Lundeby, og frykter at nye runder med lokaliseringsdebatt kan føre til at hele badelandprosjektet forsvinner i det blå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Per Waagan pekte i et innlegg i Amta 24.05. på utfordringer for badelandprosjektet på Seiersten, blant annet parkering. Waagan anbefaler utvikling av blant annet idrettsanlegg på Heer. Han legger til grunn at tyngdepunktet for næring og bolig i Frogn forflyttes nordover mot Måna.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

-Hovedforskjellen på Waagans og Venstres tilnærming er våre visjoner for utvikling av Frogn og Drøbak, sier Lundeby. Venstres utgangspunkt er at tyngdepunktet for sentrumsutvikling i Frogn kommune fortsatt må ligge i aksen sentrum-Seiersten-Dyrløkke.

Venstre vil ha en begrenset boligutvikling, og en næringsutvikling i mindre skala hvor det å ta vare på Drøbak sentrums potensiale som turistmål og tilbud til befolkningen veier tyngst.

-Med Venstres politikk for utvikling i Frogn vil ikke kommunen se slik ut om 50 år som Waagan forutsetter, sier Lundeby, som derfor er saklig uenig i forslaget om badeanlegg på Heer.

Dette er i tråd med anbefalingen i tettstedsanalysen, som peker på at dersom Frogn vil satse på et levende Drøbak sentrum må kommunen legge mer offentlig aktivitet til sentrum og nærliggende områder.

Venstres største bekymring ved ideen om å starte utredningen av badeanlegg og idrettspark på nytt er at det åpenbart innebærer ytterligere mange år med et badetilbud som ikke dekker behovet for terapeutisk bruk, idrett, fritid og grunnleggende svømmeopplæring.

-Vi i Frogn er gode til å drive uendelige prosesser gjennom stadig nye problematiseringer og nye forslag som isolert sett kan være gode, avslutter Lundeby. Ikke la Seierstenbadet bli nok et eksempel på dette.

Les Lundebys innlegg i Amta her…

Badeland - fra Skisseprosjekt Frogn

Badeland – fra Skisseprosjekt Frogn
Foto: White arkitekter

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**