Vis kortene, Høyre!

-Velgerne bør få klare svar, og Thore Vestby kan ikke fortsette å bare prate om kommuneplanens samfunnsdel til etter valget, mener Venstres Terje Johansen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


På Torgmøtet lørdag den 28 mai lovet Venstre å kjempe mot monsterutbyggingene, blant annet ved å søke omgjort vedtaket om å bygge boliger på ca 500 mål på den andre siden av Odalsbekken, i Kolstad skog. Høyre ble avkrevd klart svar på om de vil bygge ned mer uberørt natur, blant annet rundt Oppegårdstjernet.

Høyres ordførerkandidat Thore Vestby forklarte at Høyre i kommuneplanen vil gjøre ferdig samfunnsdelen før de tar standpunkt til flere utbyggingsområder. Samtidig sa han at vi må ta vår del av befolkningsveksten i Oslo og Akershus, og at vi må fortsette i samme veksttakt som før.

Terje Johansen

Foto: Ivar Ruud Eide

-Dermed har Høyre gjort ferdig sin "samfunnsdel", sier Johansen. Høyres, og for den saks skyld Aps og FrPs veksttakt på 100 boliger pr år, vil bit for bit føre til at stadig mer av våre urørte naturområder blir nedbygd.

Johansen peker på at Frogn har hatt 46% økning i folketallet de siste 20 år, som er størst vekst av alle Follo-kommunene.

Venstre støttet økning av folketallet i Frogn for å ha grunnlag for et fullverdig servicetilbud, hvor videregående skole er et godt eksempel. Partiet mener kommunen nå har nådd en god størrelse, og at andre hensyn nå må få forrang.

-Utbyggere har foreslått ialt 4.400 mål uberørt frognmark til boligbygging, sier Johansen, og velgerne bør kreve klare svar fra Høyre og de andre partiene på hva de vil tillate.


Les innlegget i Amta 6.6.2011 av Terje Johansen her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**