Merkelig prosess

I tirsdagens DT kan vi lese en stor artikkel om byutviklingsprosjektet Sundland som sliter med realisering etter at stadionplanene ble lagt på is.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Den økonomiske motoren i prosjektet er borte og man prøver å kjøre videre i dorgefart med løfte om boligbygging. Vi har sett det før; der ROM eiendom og staten er inne trengs det en kjempebrekkstang for å igangsette planer.

Sykehuset
På andre av siden av byen, kan vi lese i samme DT, at sykehuset har problemer med utbyggingsplanene. Tomta er for liten. Man trenger 170 mål for realisering av et nytt sykehus, men det man har tilgjengelig er 60 mål.
På Sundland har man tilgjengelig 250 fremtidige mål for fremtidig byutvikling.
Hvorfor ikke se de to sakene i sammenheng?

Brekkstang
Ved å flytte sykehuset til Sundland får sykehuset store utviklingsmuligheter og Sundlandprosjektet den brekkstanga de trenger for å få til ytterligere utvikling av området. Det gamle sykehuset kan omgjøres til boliger, næring og kanskje hotell.
For oss i Venstre som i lengre tid har pekt på disse mulighetene synes det merkelig at Vestre Viken helseforetag og Drammen kommune ikke klarer å sy dette sammen på en måte som gavner både sykehuset og Drammen.

Stetoskop, helse, medisin, sykehus

Foto: Microsoft

Bedre å rive?
Er det virkelig bedre å rive et eksisterende boligmiljø for å utvide sykehuset, når man kan bygge nytt og flott på en tom tomt? En tomt som ligger sentralt til både i forhold til kollektivtrafikk og bykjernen. Det er rett og slett merkelig.

Ståle Sørensen bystyrekandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**