En vill, vakker og vågal kulturby!

Storbyen Kristiansand er en kulturby. En by der det alltid skjer noe. En by som rommer kulturtilbud på internasjonalt nivå, sammen med et spennende lokalt kulturliv. En by der kunst og kultur er synlig i byrommet, og der kvalitet er vektlagt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Cecilie Nissen 2011

Foto: WestFoto/Henning Vik

Venstres mål er at alle som vil kan både oppleve, delta og bidra i kulturbyen. For at Kristiansand skal være en attraktiv by å bo i, at arbeidsplasser opprettes og mennesker fra ulike deler av verden ønsker å arbeide her, må byen og regionen gi varierte og gode kulturopplevelser. Det er viktig å sikre spensten og spennet i kulturlivet og den offentlige kulturpolitikken skal bidra til dette. Kulturpolitikken må støtte alt fra frittstående kulturarbeidere og kunstnere, til kulturbedrifter og store institusjoner. Det sikrer bredden i kulturlivet.

Åpningen av Kilden i januar 2012 signaliserer byens kulturelle ambisjoner innen teater og musikk. Det nye teater- og konserthuset vil bli scene for både internasjonale stjerner og lokale aktører, og vil tilby arrangementer i verdensklasse for store og små. Kristiansand har sterke kulturinstitusjoner innen musikk og teater, og disse skal sikres gode rammevilkår. Samtidig må vi ta vare på bredden og de ikke-etablerte artistene. Det er lang vei fra kjelleren i barndomshjemmet til scenen på Kilden. Det et viktig å skape og utvikle arenaer og muligheter også for de som ikke skal fylle scenene i det nye kulturbygget.

Det er mye som kan gjøres for å utvikle kulturbyen. Disse punktene mener Venstre er blant de viktigste:

• Området rundt Torvet med biblioteket, kunstforeningen og kunstmuseet er et tyngdepunkt for litteratur og visuell kunst. Venstre vil utvikle dette området blant annet ved å gi biblioteket midler til nødvendige utbedringer.

• Vi trenger en videreutvikling av byrommet rundt kinoen og Fiskebrygga for å knytte Kilden tettere til byen. Blant annet ved å beholde dagens teaterbygning og Aladdin kino til kulturformål.

• Vi vil utvikle og flytte Vest-Agder-museet til Odderøya og etablere et kysthistorisk aktivitetssenter i Nodeviga og området rundt.

Cecilie Nissen 2011 bytur

Foto: WestFoto/Henning Vik

Vil du vite mer om hva Kristiansand Venstre mener om disse sakene eller om andre temaer, så finner du programmet vårt ved å trykke her. Jeg håper også du kontakter meg om du har spørsmål, kommentarer eller har noen gode råd å gi. Min e-postadresse er [email protected] og mitt telefonnummer er 93 21 06 88.

Jeg ønsker deg et godt valg!

Hilsen Cecilie Nissen
Venstres tredjekandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**