La folk både bo og arbeide i sentrum

-Det skal bo folk i sentrum, men det blir feil å omregulere et av de få større næringsbyggene i sentrum til bolig, mener Venstres Erik Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Erik Lundeby

Et knappest mulig flertall i Utvalg for Miljø, Plan og Byggesaker (MPB) åpnet i 2010 for at Storgt 18 kunne omreguleres slik at det ble boliger i de øvre etasjene. Når saken var til første gangs behandling i juni 2011 fikk Venstre, SV og Arbeiderpartiet med seg Kristelig Folkeparti på at det fortsatt skal være næringslokaler i alle etasjer i bygget. Senterpartiet støtter også dette, slik at det er flertall i kommunestyret i saken.

Pensjonistpartiets Lise Rønbeck kritiserer i Amta 20.6.2011 Venstre for å ville beholde Storgt 18 som næringseiendom. Hun mener at det bør bo folk i sentrum.

-Det bor folk i de aller fleste hus i Drøbak sentrum, og slik skal det fortsatt være, sier Erik Lundeby, og forklarer at Venstre krever næring på bakkeplan når det bygges nytt i bygatene for å sikre et levende bysentrum, og at partiet går imot at eksisterende næringslokaler gjøres om til bolig.

Bakgrunnen for at eierne vil omregulere er antakeligvis at inntektene ved å selge boliger er vesentlig høyere enn ved å leie ut til næring. Venstre mener at politikerne derfor må være strenge i reguleringssaker for å sikre nye og eksisterende bedrifter tilgang på lokaler til en fornuftig pris.

-Storgt 18 er et av de få større eksisterende næringsbyggene i sentrum, og kan være godt egnet for blant annet bonære arbeidsplasser i kunnskapsbedrifter, sier Lundeby. Da blir det feil å omregulere til bolig, slik flertallet i utvalg for Miljø, Plan og Byggesak heldigvis har innsett.

Les Erik Lundebys innlegg i Amta 28.06.2011 her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**