Aktiv eierstyring av EB

Kjell Buene etterlyser politisk kontroll av EB i et leserbrev i Dt. Drammen Venstre har programfestet å legge høyspentkablene på Åssiden og Bragernes ned i jorden. Dette kan vi få til ved å bruke aktiv eierstyring av EB.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Drammen kommune er en sentral eier av EB. Venstre ønsker at kommunen skal benytte sin makt under hver eneste generalforsamling i EB. Her skal det sikres at EB sitt styre består av personer som forstår og etterlever eiernes krav. Vårt krav som eiere er at mastene skal bort og nye kabler skal graves ned.

Ulla Nordgarden

Foto: Torbjørn Tandberg

En mindre hyggelig konsekvens av dette kravet vil være at kommunen må godta å ta ut mindre utbytte fra EB de neste årene. Det forstår vi i Drammen Venstre.

Hvis Drammen kommune ikke ønsker å styre EB, så mener Venstre at kommunen bør selge seg ut. Drammen Venstre ønsker ikke å sitte som en passiv, uvirksom eller likegyldig eier. Det er galt i forhold til Drammen kommune og det er forretningsmessig feil i forhold til EB

Drammen Venstre vil eie for å styre. Vi vil sikre at EB blir et selskap som jobber i tråd med miljømessige krav i 2011, samtidig som vi skal bidra til forretningsmessig drift.

Ulla Nordgarden

Ordførerkandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**