Stem på Hallstein Bast

Hallstein Bast står som nr. 1 på Larvik Venstre sin valgliste. Han er 55 år og bor i Stavern. Hans hjertesaker er kunnskap, skole, oppvekst, demokrati og medbestemmelse. Bast vil ha et sentrumsflertall med Ap., H og Venstre i samarbeid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Hallstein Bast - portrett1

Foto: Line Loholt

Hvorfor skal folk stemme Venstre?
Medbestemmelse, inkludering, åpenhet, redelighet, raushet og engasjement i å få Larvik til å fungere som et kunnskapssamfunn er gode grunner til å stemme Venstre. Det er også viktig å stemme Venstre for at vi skal få et sterkt og robust flertall av Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre. Makan til slagraftig samarbeid tror jeg ikke Larvik har opplevet – og nå trengs det mer enn noen gang!

Slik beskriver Hallstein Bast seg selv:
Gift og har tre barn, 25 til 19 år. Utdannet siv.ing. fra Trondheim og arbeider som prosjektleder på Grenland Group der han også er hovedtillitsmann og sitter i styret.
Bast forteller: – Jeg gikk inn i politikken og Venstre i 1996 og har sittet som gruppeleder i kommunestyret siden 1999. I alle de tre periodene som folkevalgt har jeg sittet i Oppvekst- og kulturkomiteen. De to siste periodene som leder.
I fire år var jeg valgt som leder av Vestfold Venstre og medlem av landsstyret sentralt.
Det politiske arbeidet har tatt mye av den ledige tiden og oppgaven har vært å markere Venstre som et aktivt, reflektert og engasjert parti i Larvik kommune. Det er mitt inntrykk at innbyggerne i kommunen oppfatter Venstre som et seriøst parti med viktige oppgaver.

Hvordan bør Larvik se ut i 2020?
Kommunen er preget av høy kompetanse og gode læreinstitusjoner. Vi har gode omsorgsløsninger der man får reelle tilbud som gjør at man kan bo hjemme så lenge man vil. Levende byer! Det er et stort politisk engasjement med kommunedelutvalg som kan bestemme lokale saker. Barn og unge får støtte og muligheter til å få frem det beste i dem selv. Kommunen er trygg og har mange kulturelle tilbud som blir brukt av både dem som bor her og de som kommer på besøk. Kystlandskapet er ikke bygget ned og ligger som et felleseie.

Du er turistguide for en dag i Larvik, hva ville du viste frem?
Jeg ville vist naturen- den storslåtte, men også de små hemmelighetene vi har rundt omkring.
Stavern og Svenner. Så ville jg vist all billedkunsten vi har i Bølgen og i Stavern.

Hvilken film vil du helst se på Bølgen?
Chaplin:”Byens lys” i storsalen, men ellers har det gått fine taterforestillinger og jeg håper på flere i Bølgen.

Våre kandidater
Frem mot valget kommer mange av våre kandidater til å bli presentert på hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**