Lover hus til dyrene

Venstre vil gi hus til Dyrebeskyttelsen slik at de kan ta bedre vare på byens firbeinte hjemløse. – Både kommunen og politikere har gitt dem falske forhåpninger i lang tid. Nå går vi til valg på dette, og den beste måten å få etablert huset på er å stemme på oss, sier Venstres fjerdekandidat i kommunevalget, Elin Sandvik (19).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Elin Sandvik

Foto: Marius A. Hansen

Dyrebeskyttelsen har jobbet i flere år for å skaffe et lenge etterlengtet Dyrenes Hus der de kan ta vare på hjemløse dyr inntil man finner nye varige hjem. De har lenge forsøkt å få et samarbeid med kommunen om å finne ei tomt og finansiering. Til tross for dette har ingenting blitt gjort.

– Vi vil sette av inntil tre millioner i budsjettet, så kan Dyrebeskyttelsen selv finne et passende hus. På det meste hadde Dyrebeskyttelsen 84 katter inne i sommer. Da visste vi ikke hvor de ikke hvor de skulle gjøre av dem. sier Sandvik.

Leder i Dyrebeskyttelsen Tromsø, Therese Simonsen Rye, sier til ITromsø at de selvfølgelig er svært glad for Venstres valgløfte.

– Det er kjempeflott. Vi er glade i politikere som er glade i dyr, sier Simonsen Rye.

Elin Sandvik (V) mener det er viktig å legge forholdene til rette for Dyrebeskyttelsen. Hun viser til at Dyrebeskyttelsen blant annet tar vare på løshunder – en jobb som egentlig er kommunens ansvar.

– Vi er glade i mennesker, men også i dyr. Det er viktig å ta vare på dem som ikke selv kan stå opp for seg. Dessuten er det veldig viktig å støtte opp om frivillig arbeid, avslutter Sandvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**