Våte mennesker på besøk på stand i Saltnes og Karlshus

Lørdagens stands i Saltnes og Karlshus ble en våt affære både for politikere og velgere. Med tordenvær og mye vind midtveis i økten gikk noe av standtiden med på å passe på at standen ikke blåste avgårde, men mesteparten av tiden gikk til å snakke politikk med både velgere og de andre partiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Erik Halvorseth, Arne Roterud, Gerard Doetjes og Sindre W Mork var blant de som stod på stand for Venstre lørdag.

Erik Halvorseth, Arne Roterud, Gerard Doetjes og Sindre W Mork var blant de som stod på stand for Venstre lørdag.

– Det er jo fryktelig synd at det skulle regne slik i den normalt sett beste tiden av lørdagen, forteller Erik Halvorseth som hadde tatt turen fra Oslo for å stå på stand for Råde Venstre. – Men vi har fått snakket mye politikk, og det går mye i kommunesammenslåing og kutt i de kommunale virksomhetene.

Som Råde Venstre skrev om fredag morgen, så har Rådmannen varslet kutt på opptil 20 årsverk i kommunen. Enkelte virksomheter har fått beskjed om at de må kutte to årsverk, mens andre har fått beskjed om at de må spare 1 million kroner. – Det er mange reaksjoner på lørdagens oppslag i Fredriksstad Blad, sier ordførerkandidat Christian Holstad Lilleng som stod på stand i Karlshus. – Noen reagerer med vantro, andre mener det ikke er overraskende i og med at økonomien har blitt værre og værre de åtte siste årene, men jeg tenker mest på de menneskene som nå har blitt fortalt at de kan være uten jobb i løpet av noen få måneder.

Lilleng mener dette burde vært unngått dersom om man hadde tenkt litt alternativt: – Jo mer overforbruk som avdekkes, jo vanskeligere blir det å fjerne eiendomsskatten allerede neste år. Jeg blir rett og slett oppgitt, for ikke bare er det brukt mange millioner utover det man har til rådighet, men man ødelegger også mulighetene til å gi skolelevene skikkelig opplæring og de eldre en verdig alderdom.

Lilleng deler ikke tillitsvalgt Harald Nybøs tanker om at eiendomsskatten må heves. – Nei, det er faktisk ikke så veldig vanskelig å unngå det selv om 10 mill må spares inn. Det å senke eiendomsskatten blir vanskeligere i og med at økonomien er mer i grøfta enn man har gitt uttrykk for. Enklest kan en løsning illustreres gjennom en forening av de to budsjettforslagene fra i høst; Ap/Krf/Sps budsjett med eiendomsskatt, og H/Frps uten. Med de rødgrønnes eiendomsskatt på dagens nivå, og H/Frp forslag til innsparinger, blant annet gjennom å følge KS’ forslag i stedet for Rådmannens, så er de 10 millionene Rådmannen mener må spares i boks allerede.

Han avslutter med at han kommer til å sette alle kluter til for å senke/fjerne eiendomsskatten, men innrømmer at han blir fortvilet over å se hvilken skakkjørt økonomi Venstre og de andre borgerlige partiene antakelig kommer til å overta etter valget 12.september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**