Fire år har passert

I fire år har jeg sittet som Venstres representant i Plan- og utviklingsutvalget, det er tid for å gjøre opp status. Vi har arbeidet med store planer for Sætre og Tofte, vi har laget kystsoneplan, trafikksikkerhetsplan og plan for idrett- og kulturliv. Men det som plager meg er at jeg har vært med på å vedta flerfoldige hytteutbygginger og nesten ingen boligutbygginger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er med en dose ergrelse jeg nå ser den første hytta på Torgrimsåsen ved Holmsbu. Jeg stemte mot å regulere dette området til hyttebygging, jeg ønsker at dette området skal legges til rette for boligbygging. Hva om vi kunne få 19 familier som flyttet til Hurum? 38 yrkesaktive ville betalt skatt til Hurum som handlet i Holmsbu handel hele året, med barn på Folkestad skole. Foreldre ville på fritiden engasjere seg i det lokale foreningslivet.

Befolkningsveksten i Hurum er lav og befolkningsgruppen som øker mest er de over 60 år. På få år har elevtallet på Folkestad skole blitt redusert fra om lag 190 til om lag 130 elever. Barnehagen i Holmsbu trues av nedleggelse på grunn av færre barn. Kommunens skatteinntekter stagnerer. Det blir flere eldre som krever dyre omsorgtjenester. Dette er en utfordring vi kan snu ved å legge til rette for mer boligbygging i Hurum.

Dersom Venstre og jeg får fornyet tillit ved valget vil mitt løfte være at jeg skal aktivt arbeide for at vi regulerer områder til boligbygging. Hurums fremtid er avhengig av at vi klarer å trekke til oss barnefamilier. Barnefamiliene er avhengig av engasjerte Venstre-representanter. Vi i Venstre er avhengig av din stemme.

Geir Stave, andrekandidat for Venstre i Hurum

Foto: Finn Dale Iversen

Geir Stave
Hurum Venstre

Innlegget er trykket i Røyken og Hurums Avis 08.09.11

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**