Mer Alternativ Idrett og Bedre Kulturtilbud!

Fotball har lenge vært en populær aktivitet på Askøy, og denne idretten har lenge dominert øyens idrettstilbud, nettopp på grunnlag av sin popularitet. Siden midten av femti-tallet har det vært en stor kommunal satsing på fotballidretten for å kunne imøtekomme et økende behov blant ungdom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Daniel Gunnarsen

Foto: Daniel Gunnarsen

Denne kommunale satsingen på fotballidretten har opp igjennom årene funnet sted gjennom kommunens utvikling og kultur sektorer, som begge lenge har vært sentrale parter når det kommer til fotballidretten og dens utvikling på Askøy. Som et resultat av en stor kommunal satsing, har flere store fotballbaner blitt etablert for å kunne tilfredsstille et stadig økende idretts behov, og gjennom store kommunale bevilgninger som har funnet sted gjennom årrekker, har fotballidretten på Askøy klart å blitt heldekkende. Det er sjeldent at man i dag kan se et nabolag eller en skole som ikke har en fotballbane i nærheten, og dette er resultatet av nettopp den årelange satsingen på fotballidretten. Man kan nesten med sikkerhet si at uten en kommunal storsatsing på fotballidretten, så hadde mange mennesker i dag hatt en veldig annerledes oppveksts, med veldig mange annerledes barndomsminner. Man vet alle at det er utrolig viktig med idrettstilbud, fordi idrett blant annet tilbyr ungdommer et fysisk aktivt tilbud. Men, samtidig har idretten også som intensjon om å holde ungdommer vekke fra feile miljøer, og det er nettopp det som gjør fotballidretten på Askøy til en slik god idrett. Men, man må huske på fotball ikke er for alle.

I løpet av utgangen av dette året, er det regnet at Askøy Kommune vil passere 26,000 innbyggere, og med den befolknings økningen må man vente seg at en større del av befolkningen ikke er interessert i fotball. Med et økende mangfold i samfunnet, er det også behov for mer mangfold innen idrett. Om man går igjennom de forskjellige idretts alternativene man har på Askøy, ender man fort opp med å forstå at fotballen er den idretten som er mest utbredt, mye av resultatet er forårsaket av tidligere særskilte kommunale bevilgninger som andre idretts alternativer har måtte vært foruten. Det er utrolig viktig at vi kan tilby ungdommer som ikke er interessert i fotball et annet idretts alternativ, som for eksempel: tennis, basketball, skating eller håndball. Ved å kunne tilby disse forskjellige idretts alternativene til fotball idretten, vil man med sikkerhet på hjerte kunne tilby ungdommer et verdig idrettsutvalg; samtidig som man forbygger at ungdommer ikke driver dank, eller kommer inn i feile miljøer. Ved å bevilge mer midler til alternativ idrett, som nevnt ovenfor, kan man også forebygge mot kriminalitet begått av ungdom, og det er nettopp slik "ungdomskriminalitet" det handler om i mange saker, der vandalisme og skadeverk er sentrale faktorer. Det er nettopp slik at ungdom som ikke har et skikkelig fritidstilbud på fritiden, er mer utsatt til å logisk havne i et feilt miljø. Men, til slutt handler det jo mest om å kunne gi ungdommer et alternativ til den dominerende fotballidretten, ettersom øyen vår opplever en kraftig befolkningsvekts, og en stadig nedgang i antallet alternativ idrett.

Gjennom å bevilge mer midler til idrett og kultur ønsker Askøy Venstre å forebygge ungdomskriminalitet, samt skape et alternativ til den dominerende fotballidretten. Selv om fotballidretten har en positiv innvirkning på øyens idrettstilbud, er det i Askøy Venstres interesse at Askøy Kommune skal kunne tilby et mangfoldig idrettstilbud av høy kvalitet som appellerer til alle øyens innbyggere. Videre er det også i Askøy Venstres interesse å ha en storsatsing på andre kulturtilbud, slik som nettopp musikkorps og kunst. Om man skal kunne imøtekomme og tilfredsstille etterspørselen om et større mangfold innen idrett og kultur, er det viktig at vi starter allerede i dag, og det er nettopp det Askøy Venstre ønske å kunne gjøre!

Stem Venstre — Et parti som holder hva de lover!

Med Vennlig Hilsen,
Daniel Gunnarsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**