Krever årlig skulptur til bydelene

Drammen kommune har en vellykket ordning med oppføring av “sitteskulpturer” langs elvepromenaden. Nå ønsker Drammen Venstre å se på mulighetene for å utvide ordningen til også å gjelde skulpturer i bydelene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Bydelene i Drammen har blitt forsømt i vår etterstrebelse av å ruste opp sentrum og elveløpet. Det er viktig at sentrumsatsningen fortsetter, men vi ønsker en gradvis større satsning på bydelene. Derfor foreslår jeg en ordning hvor en ny park, gatestubb eller offentlig plass i bydelene rustes opp og utsmykkes med en skulptur hvert år.

Nye plasser
Forslag til plass for skulpturene kan komme fra beboerne selv og må til slutt realitetsbehandles av bystyret. En ny plass, en ny skulptur hvert år.
Dette sier listekandidat for Drammen Venstre og tidligere formann i Norsk Billedhoggerforening Ståle Sørensen.
Sørensen mener det er viktig at skulpturbegrepet ikke begrenses til "sitteskulptur begrepet" og at plassene som velges fungerer som potensielle lokale møtesteder.

Budsjettforhandlinger
Dersom Sørensen selv ville foreslått steder ville han pekt på flere områder rundt Brandengen, Tangen og Rundtom som idag er i stort behov av en slik oppgradering.
Drammen Venstre har programfestet å øke det økonomiske bidraget til offentlig utsmykking og kunst i det offentlige rom. Dette er et innspill i en slik satsning. Ståle Sørensen vil ta med seg forslaget i budsjettforhandlingene til høsten.

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**