Venstre satser på Drøbak – Frogns hjerte

Drøbak er selve blodpumpa i Frogn kommune, mener Venstres Terje Johansen, og mener at det er her en storstue for kulturen bør ligge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Les Johansens innlegg i Amta her…

Venstre ser det som ett av sine politiske mål å bevare og forsterke Drøbak som kulturarena, handelssted og et godt bymiljø for tilreisende og Frogn-folk. Byen er avgjørende for kommunens attraksjonsverdi, med kulturaktiviteter, forretninger og Gamle Drøbaks småbyidyll.

Terje Johansen

Foto: Ivar Ruud Eide

-Noe av det viktigste er å skape livsgrunnlag for næring og arbeidsplasser i Sentrum, sier Venstres førstekandidat Terje Johansen. Derfor har vi vært med å satse på en Gjestehavn som skal få båtfolk i land i sesongen og et serveringssted og en isflate som skal tiltrekke folk i lavsesongen. Derfor vil vi ha et Badeland, som også skal trekke folk til forretningene i Drøbak hele året, — i tillegg til å muliggjøre skikkelig svømmeopplæring for ungene våre og fremme folkehelsen forøvrig.

Venstre vil at Thon skal lage et mini "Aker brygge" på Lehmanbrygga, ikke bare bygge boliger for de mest velstående, og vil heller ikke tillate at Bankgården blir ombygget til boliger for den samme målgruppen.

-Vi mener det er avgjørende at kunst og kultur bevarer sitt hjerte i Drøbak, med gallerier, små konsertlokaler, kino og møtesteder for prat, mat og drikke, sier Johansen. Det beste for kulturlivet, og for blodpumpa vår, ville være at en storstue ble lokalisert i Sentrum.

Venstre er ikke klare til å bygge en storstue på Brannstasjonen, og vil ha utredet alternativet å bygge bak Kinoen eller på Bankløkka.

-Reenskaugs planer om en storstue bør også trekkes inn før vi tar endelig beslutning om hvor kulturens kjerne skal ligge, avslutter Johansen.

Les Johansens innlegg i Amta her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**