Litt mye mose

I fredagsutgaven (02.09) av Askøyværingen får jeg bra respons angående mitt forslag om at kommunen kan spare mye på sikt om vi politikere er flinke å tenke langsiktig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Simon Furnes

Foto: Arild Raftevoll

Kleppestø Ungdomskole er bare en eksemplifisering av tiltaket, og i overslagene mine i avisen var det ikke tatt med energibesparingen sedumtak/mosetak gir. Det som også ikke er tatt med er at det trengs ikke takforsterkninger for de fleste tak, og taket varer tre ganger så lenge før utskifting.

Venstre er veldig fornøyd med at kommunen har valgt en god miljøpakke for Kleppestø Ungdomskole. Venstre mener også at kommunen i større grad bør gjøre like investering for allerede eksisterende bygg. Hva hjelper det med å oppfordre til å spare energi når kommunen er en storsløser selv?

Noen av svarene fra de andre politikerne på mitt forslag tirsdag (30.08) bærer preg av at de ikke helt har forstått meningen med langsiktig investering. Det å ha investere mer i energieffektive løsninger i starten kan gi kommunen store besparelser senere. Venstre ønsker at kommunen har økt fokus på langsiktighet.

Simon Furnes, 3.kandidat Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**