Vær konkrete, Ap!

Venstrekandidatene Anne Wold og Elin Godager Aasen mener utbyggingsivrige Arbeiderpartiet må redegjøre for hvordan skolesituasjonen skal løses ved utbygging på Kolstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I innlegget “Full, fullere, fullest” pekte Wold og Aasen på at elever i nabolaget til Sogsti skole i dag ikke fikk plass på skolen, og at økt boligbygging i området ville sprenge kapasiteten fullstendig. Arbeiderpartiets Jørn Barkenæs likte ikke denne formuleringen brukt om Frogn kommune.

Anne Wold og Elin Godager Aasen

Anne Wold og Elin Godager Aasen
Foto: Ivar Ruud Eide

-Barkenæs svarte ikke noe konkret på vårt spørsmål om barna på Kolstad skal gå på skole, sier Anne Wold. Overskriften full fullere fullest siktet til situasjonen til alle som bor i de allerede utbygde områdene på Sogsti. Vi sikter til Sogsti skole som er full, barnehagene med ventelister og en overbelastet Sogstivei.

-Vi i Venstre liker at de andre partiene vil ha gode skoler, en forutsigbar skoletilhørighet og trygg skolevei slik som oss, men Barkenæs sier ikke noe om på hvilken måte vi kan få det, legger Elin Godager Aasen til.

Arbeiderpartiet ønsker 100 boliger i året, men i praksis har det de siste årene blitt bygget mer. I 2010 ble det bygget 203 boliger i Frogn. og Statens Vegvesen har i sine kommentarer til Kommuneplanen i Frogn skrevet at 100 nye boliger per år synes å være for mye.

Kilder i meglerbransjen i Frogn opplyser at boligsalget går tregt som en følge av at det er stort utbud av boliger. De siste 3 årene har antall boliger som ligger ute til salgs på samme tid blitt tredoblet.

-Vi spør derfor AP igjen, sier Aasen: Hvorfor vil dere bygge ut Kolstad skog? Hvor skal barna fra Kolstad skog gå på skole? Hvilke konsekvenser vil det få for skolegrensene?

-Vennligst vær konkrete, AP! oppfordrer Wold.

Les innlegget i Amta 5.9.2011 av Anne Wold og Elin Godager Aasen her…

Les innlegget “Full, fullere, fullest” av Wold og Aasen som startet debatten her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**