Ny i Oppdalspolitikken, intervju i Fri Flyt

Trygve Sande er godt kjent i bratte bakker

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Med backflip inn i kommunestyret
Intervjuer: Elin Flaglien

VPG-kjenningen Trygve Sande (32) har lurt seg inn bak maktspakene i Oppdal.
Det er Venstre som får med seg Trygve Sande, som en av to mandater, til å sitte rundt bordet i kommunestyret – og det kom mildt sagt overraskende på den ferske politikeren.
– Jeg ble jo egentlig tatt veldig på senga og tenkte shit, men søren heller jeg må jo bare ta utfordringen, ler han.
Sande stod opprinnelig på 7.plass, men folk i bygda har tydeligvis så sansen for 32-åringen at han ble stemt helt frem til det aller helligste.
– Nei det er jo selvfølgelig trivelig, og jeg setter veldig pris på den tillitten jeg har fått, sier han.
– Kan gå utover et par toppturer
Problemet er bare at han egentlig ikke har tid.
– Tid er jo ikke noe en har, det er noe en tar seg. Så jeg må jo bare rydde plass, selv om det kan gå utover en topptur eller to. Det er vel ikke så mange møter, så jeg tror det skal gå bra, tror Sande.
Sterke meninger
I tillegg til å være en av hjernene bak VPG, veit Sande hva han gjør med et par ski på beina, og har blant annet hatt et innhopp i Field Productions “Get Lucky” fra 2008. Han har også figurert i Fri Flyt som elvepadler og skitester, og har uten å underdrive meninger om det meste.
– Jeg er jo en engasjert type, og sier det jeg mener om ting. Jeg er jo samfunnsengasjert, og stod på lista til Venstre i forrige periode også, understreker den frittalende sunndalingen.
– Hva kan Oppdal vente seg med deg i politikken?
– Jeg brenner jo for friluftsliv, og da uorganisert idrett for barn og ungdom. Det er viktig for meg å tilrettelegge for tilgang til naturen. Organisert idrett også, men kanskje først og fremst uorganisert. I tillegg er jeg opptatt av at det skal gjøres enkelt å gå og sykle i sentrum, istedenfor å kjøre bil. Det er vel noen av hjertesakene. Det blir spennende for jeg veit jo ikke helt hva jeg går til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**