Gode valgresultater for Venstre i Oppland

Ved fylkestingsvalget fikk Venstre 5 % av stemmene. Med det fortsetter både Eivind Brenna (Vestre Slidre) og Sanna Sarromaa (Lillehammer) i fire år til. De lokale listene fikk god oppslutning, og Venstre er godt representert i kommunestyrene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Eivind Brenna på Fylkestinget

Eivind Brenna på Fylkestinget
Foto: Christoffer Biong

– Vi registrer god økning i de aller fleste kommunene der det er stilt liste. Der det ikke ble økning er det gode grunner for det, sier fylkesleder Eivind Brenna.

Venstre stilte rene lister i 13 av kommunene i Oppland. I Søndre Land og Vestre Slidre ble det stilt fellesliste i samarbeid med andre partier eller som bygdeliste. Felleslisten i Søndre Land fikk inn fem representanter, to av disse fra Venstre. I Vestre Slidre toppet Eivind Brenna bygdelista og fikk 47,2 % av stemmene. Brenna må likevel gå av som ordfører etter 12 år, etter at Ap og Sp har valgt å samarbeide om posisjonene.

 Mikkel Dobloug og Nord-Fron Venstre har gjort et godt valg.

Mikkel Dobloug og Nord-Fron Venstre har gjort et godt valg.
Foto: Sissel K. Haugen

Ringebu Venstre hadde beste valg noensinne med 15,6 % av stemmene og tre representanter. Gausdal Venstre fikk også inn tre representanter, og Olav Olstad kan belage seg på fire år som varaordfører. Nord-Fron Venstre fikk også inn tre i kommunestyret (9,9 %) og har gått sammen med Sp og Høyre for å fordele de viktigste posisjonene. Senterpartiet får ordføreren.

 Fire av kandidatene i Lillehammer

Fire av kandidatene i Lillehammer
Foto: Ellen Espelund

Lillehammer Venstre økte sin oppslutning fra 7,1 % til 9,8 %, fikk inn fem representanter og er med det tredje største parti i kommunestyret. I Gran lyktes Ole Dæhlen å komme inn i kommunestyret for Venstre etter at partiet ikke har vært representert på åtte år.

I Nord-Aurdal lyktes Venstre å få en økning fra 1 til 3 representanter etter en framgang på 6,5 % til 11,4 % nå. Gjøvik økte også sin gruppe i kommunestyret fra 2 til 3.

 Hilde T. Døvre i Nord-Aurdal

Hilde T. Døvre i Nord-Aurdal
Foto: CATRINE DOKKEN

Se alle resultater for eksempel på hjemmesidene til Kommunal- og Regionaldepartementet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**