Stortingsvalget 2025

Nominasjonskomiteens forslag til valglister:

Forslag til valgliste for Hedmark valgkrets

Forslag til valgliste for Oppland

Innlandet Venstre nominerer unge kandidater fra distriktskommuner på topp!

Nominasjonskomiteen i Innlandet Venstre har hatt en krevende oppgave med å sette sammen forslag til valglister til neste års Stortingsvalg. Innlandet har to valgkretser (Oppland og Hedmark).

Ett fylke, to valgkretser

Fylkesårsmøtet i Venstre bestemte denne våren at vi stiller til valg med én felles liste for Innlandet, – riktignok med en vri på de to første plassene.

Begge listene skal ha 12 navn. Den som velges som toppkandidat i Hedmark, blir automatisk andrekandidat i Oppland og vice versa. De 10 neste plassene på begge lister er likelydende.

Jeppe Arnesen
Nominasjonskomiteen har lagt vekt på god geografisk spredning og en god kjønnsbalanse. Det bør ikke være noen hemmelighet at det har vært vondt å velge bort svært gode kandidater, men at det på en liste med kun 12 navn, må prioriteres brutalt.
Dette er en ung liste. Gjennomsnittsalderen er like over 35 år. Det er ikke tilfeldig. Unge Venstre har gjort svært gode skolevalg de siste årene og har mange dyktige kandidater i Innlandet. Flere av dem med fast plass i kommunestyret der de bor.
De to førstekandidatene behersker livet på bygda i kombinasjon med fast jobb i Oslo.
Jeppe Arnesen (23) fra Skarnes har fast stilling som rådgiver for Venstre på Stortinget og studerer statsvitenskap og jus ved siden av. Han klarte, til tross for sin unge alder, å sikre Venstre plass i kommunestyret i Sør-Odal. Venstre hadde ikke vært representert i kommunestyret der på mange år, men Jeppe og de andre i lokallaget, klarte å få valgt inn to kommunestyrerepresentanter nå sist.
Kristin Jess-Bakken

Kristin Jess-Bakken(38) fra Skreia er fagsjef hos Norsk Ergoterapeutforbund, og har deler av sin arbeidstid på forbundets kontor i Oslo og deler hjemme på Skreia. Hun studerer helsevitenskap ved siden av full jobb. Kristin er nestleder i Innlandet Venstre og har en periode bak seg i kommunestyret i Østre Toten.

Omar S. Svendsen-Yagci (20) på tredjeplass, har fast plass i kommunestyret på Gjøvik og er nestleder i Unge Venstre nasjonalt.

Videre på listen er det sterke kandidater med god spredning fra resten av fylket. Dette er alle personer med variert yrkesmessig bakgrunn, som bidrar sterkt med sin fagkunnskap når politikk skal utarbeides. Målet er alltid å legge til rette for at folk i hele landet skal kunne skape seg gode liv.

Nominasjonskomiteen takker for alle innspill fra Venstres medlemmer og lokallag og håper vi med dette har satt sammen forslag til Stortingsvalglister som gir partiet et godt valgresultat.

 

 

Nominasjonsmøtet avholdes lørdag 7. september.

 

Nominasjonskomiteen i Innlandet Venstre

Dokumentarkiv

Delegatberegning til nominasjonsmøtet 2024

Forslag til forretningsorden