Venstre får resultater etter forhandlinger

Asker Venstre inngår i et valgteknisk samarbeid med Høyre, Krf, Askers Grønne Venner, Pensjonistpartiet og Frp i kommende kommunestyreperiode. Vi ønsket et politisk samarbeid med Høyre og sentrumspartiene, men vi takket nei til et politisk samarbeid med Høyre, Krf og Frp, fordi den politiske avstanden til Frp er for stor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Høyre i Asker valgte å fremdeles ha et politisk samarbeid med Frp og Krf. Venstre har gitt klar beskjed om at vi ikke kan inngå i et politisk samarbeid med Frp, fordi den politiske avstanden er er for stor. Vi vil i kommende kommunestyreperiode markere og fremme Venstrepolitikk og være konstruktiv samarbeidspartner i en fri posisjon.

En storkoalisjon bestående av Høyre, Krf, Askers Grønne Venner, Pensjonistpartiet, Venstre og Frp ville for oss være et umulig politisk prosjekt, tatt i betraktning den politiske avstanden. Dessuten vil det ikke være bra for folkestyret i Asker at debatten i kommunestyret flyttes fra kommunestyresalen til lukkede gruppemøter i storkoalisjonen. Vi er derfor glad for at både Askers Grønne Venner og Pensjonistpartiet også valgte kun et valgteknisk samarbeid.

Foreløpig har det valgtekniske samarbeidet bidratt til at Venstre får følgende posisjoner:

Formannskapet:
Kommunestyrerepresentant Ingvild Tautra Vevatne
Vara: Kommunestyrerepresentant Jørgen Blom

Bygningsrådet:
Kommunestyrerepresentant Erling Bergsaker

Komite for oppvekst:
Kommunestyrerepresentant Jørgen Blom

Det nye kommunestyret vil ha sitt første konstituerende møte 11 oktober. Da vil flere posisjoner bli fordelt.
Forhandlinger om verv og posisjoner pågår fremdeles og Venstre har stilt klare krav.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**