– Sender skattepenger til sine egne

I forslaget til statsbudsjett kutter regjeringen i ytelsene til folk med alvorlige og kroniske sykdommer, men opprettholder massive subsidier til fagorganiserte og bønder. – Betaling til egne velgere, sier Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Sveinung Rotevatn

Sveinung Rotevatn

I dag ble statsbudsjettet for 2012 offentliggjort. Unge Venstre er glade for at regjeringen i budsjettet forsøker å dempe pengebruken, men leder Sveinung Rotevatn mener kuttene burde vært større, og at prioriteringene går i gal retning.

– Norge har valgt feil kurs under rødgrønt styre, og det er ingen tegn til kursendring. Gjennomgangstonen er at man hiver penger etter sine egne velgere, og unnlater å investere for framtidig vekst og verdiskaping. Hvor er klimasatsingen? Hvor er satsingen på forskning og utdanning?

– Kunne skapt verdens beste skole

Unge Venstre mener regjeringen burde brukt de store pengene på de som har minst fra før, slik som rusavhengige, prostituerte og fattige barnefamilier. Dessuten ville Unge Venstre prioritert en massiv satsing på fornybar energi, forskning og skole. Ingenting av dette er å finne i forslaget til statsbudsjett.

– I stedet for å satse på framtida, betaler regjeringen for gamle tjenester. Hadde bare en brøkdel av Senterpartiets landbruksoverføringer gått til utdanningssektoren, kunne vi skapt verdens beste skole. Hadde Arbeiderpartiet og SV fjernet fagforeningsfradraget på skatteseddelen til sine rike onkler i LO, ville vi hatt én milliard kroner mer i året til fornybar energi. I stedet har vi en regjering som er mer opptatt av å sende skattepenger til egne velgere enn av å ta de riktige valgene for Norge. Det gjør meg trist, og det gjør meg klar for regjeringsskifte, sier Sveinung Rotevatn.

Tilbake til forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**